juuria etsimässä imatralla

Sattui olemaa 4päivän vapaa putki. Päätin lähtee imatralle serkkujeni ja tätieni luokse etsii juuriani takasin, ku olin hukannut ja unohtanut ketä minä oikeasti olen ja mistä minut on tehty. 
Matka juurilleen oli kyllä loisto idea. Sattui sopivasti et serkullakin oli loma tai vapaa silloin . 

Aamu koitti sunnuntaina valmistauduin töihin .Olin eilen jo pakannut matkatavarat valmiiksi. Nyt vaan töihin ja töistä oli tarkoitus suoraan lähteä junalla menee kohti imatraa . Niin se työpäivä hurahti ja oli tunti aikaa siirtyä juna-asemaa kohti . Onneksi olin sopinut kyydin , matkalaukutkin oli jo valmiina autossa. Vatsassa kipristeli ihan sairaasti ja jännitti kokoaika enemmän. Siitä oli aikaa kun viimeksi junassa olin matkustanut ja sekin oli vain tampereelle. Nyt piti selvitä junan vaihdoistakin. Otin tämän seikkailun kannalta, koska pidän seikkailuista vaikka saavat jännittämään.



Juna saapuu laiturille ja kuuntelen viimeiset hyvät neuvot mieheltäni. matkatavarat vaunuun ja hetken viellä ehdittiin hyvästellä . Nyt oli mentävä istumaan paikoilleni vaunuun . vilkutin miehelleni ikkunasta . Juna liikahti jännitys kasvo, mutta ei huonolla tavalla. Ikävä ei kyllä jäänyt  vaikka tiesin etten näe 4päivään miestäni . Kaupungin kiire ja  hälinä sai jäädä taakse.





Jännää juna kulki kiskoilla ja maisemat ja paikat vaan vaihtuivat ja sää sen mukana aurinkoisesta pilviseen ja sateiseen.
 onneksi sentään lunta ei tullut alas. olisin huolestunut kesähän kerran nyt oli. muutaman tunnelin läpi vilistimme junalla jolloin huomasin korvani menevän vähän lukkoon. 
Vaihto oli ihan sairaan jännää odotin jännityksellä sitä kun saavumme pasilaan ja mun täytyy vaihtaa junaa miten selviin siitä joutumat väärään junaan. Hyvin siitä selvittiin vaikka paniikki iskikin ja kädet hakkas sitä rataa ja hengitys salpaantui. onneksi pyysin yhtä rouvaa auttaa joka ohjas  oikeaan junaan kun selitin minne olin menossa.  Lopussakin alkoi tulla hieman jännitystä ja hermoilua et odottaako serku nyt oikeella juna asemalla. Ja olenko häntä informoinut oikein vai väärin.



 

Juna pysähtyi imatralle ja kömmin ulos vaunusta laukkuineni . Sieltähän se serkuseni  avovaimon kanssa käveleekin vastaan ja jännitys laukesi. Olin vihdoin päässyt perille.
 Heidän kotonaan odotti muo uusi tulokas, josta serkku varotteli. et  kai pelkää isoja koiria? en vastasin . serkku siihen et se pitää muhkeen kovan haukahduksen kun tulet sisään , mutta ei tee mitään. Pelkää kuulemma enemmän vieraita. 
Kaksi päivää tuli vietettyä heillä, koska sää ei suosinut  veneilee lähtemistä. Käytiin me koskella ja valtiohotellilla ja soppailemas joka oli kyllä ihan kivaa. petanqueta pelattiin mölkyä piti pelata mut maasto oli liian epä tasainen ja mölkyt niin kevyitä et kaatuilivat tämän tästä. 

Kuvia räpsittiin kunnes iso hauva jonka nimesin skuubi duuksi  teki tortut pihalle. Sain siittä niin hyvän kuvan. Sanoin tekeväni siitä pikkutaulun wc oveen ja lähettäväni sen heille , mutta viellä en ole saanut aikaseksi. kyllä tarkoitus olis lähettää se.






Nyt oli sitten seuraavan suunnitelman aika soitettiin muutama puhelu.  Päätettiin et tätini työpäivän päätteeksi tulee hakee minut hänen luokseen ,josta sitten aamulla lähdemme saimaalle veneilee toisen serkkuni perheen kanssa. Niin se ilta tuli ja tätini tuli hakee. oli hyvästeltävä nuorin serkkuni.


 

Kun päästiin tätini uudenkarhealle kerrostalo asunnolle josta avautui parvekkeelta mitä mahtavin näkymä ei enää paremmin lomailu vois alkaa.  Alkuun iltamyssyksi korkkasimme oluet ja joimme muutaman lasin viiniä ja juttu alko luistaa.  tarinoita oli vaik kuinka .mutta aika ja juotavat  rupesivat pikkuhiljaa loppumaan kesken. 
kyllä oli kiva istuu parvekkeella ja tarinoida ja vaihtaa kuulumisia. ajan taju hävisi kokonaan ja kello oli paljon kun mentiin nukkumaan.  herätys oli 9.00 ja 10.00 piti olla jo serkun veneellä miten vähillä unilla selvitään ajattelin, mut hyvin selvittiin.
 Kyyti kyllä piti aamusta keksiä kun oltiin sen verran alkoholi höyryissä viellä. Ei siinnä kaikki aamu hössötyksen keskelle pöllähti komia huoltomies ovesta sisään ja kyseli jotain valoista mä suu pyöreenä wc ovi auki laittamassa tukkaani. Jälkeen päin sanoin tätilleni et olisit sanonu sille et kyllä tuolla wc on yksi valopää vie mukanas. Oli kyllä sen verran hyvää silmäruokaa. Luulin jo et hänet oli tilattu tai jotain, mut oli liian hyvä ollakseen totta näin meillä.






Vihdoinkin päästiin lähtee ja kyytikin saatiin. kiitos sille pelastavalle enkelille ja matkajatkuu .Nyt oli aika nousta veneeseen oli kiva nähdä serkun perhettäkin pitkästä aikaa.odotin vedematkalta kivaa yhdessä oloa ja saimaan aaltojen keinutusta ja raikkaan tuulen puhallusta.







Suunta oli kohti lappeenrannan vierasvenesatamaa jossa odotti uudet seikkailut. Kippari oli puikossa ja kartasta voitiin seurata missä mentiin. Minä nautin veneen kyydissä olosta. vesi ja veneet on niin minun juttuni.





Tätä tunnetta ja fiilistä ei voita mikään .oli ihanaa tuntea olevansa kuin kotonaan ihmiset niin lämpimiä.  aika oli pysähtynyt  ja kaupungin  kiire ja hälinä unohtunut. En taidakkaan haluta enään kotiin takasi Turkuun.





Ajoimme vauhdilla tummia pilviä karkuun luulimme jo saavamme vettä niskaan tänäänkin ,mut onneksi sentään ei olivat vaan pilviä. Saimme nauttia suurimmaksi osaksi auringon paisteesta.



 Jatkan kirjoittelua myöhemmin  mut nyt on lähdettävä valmistautumaan töihin.

Kommentit